Mai multe ....

duminică, 12 decembrie 2010

O arma puternica

O arma puternica

Cat de mult iubesc eu legea Ta! Toata ziua ma gandesc la ea. Poruncile tale ma fac mai intelept decat dusmanii mei, caci totdeauna le am cu mine. Sunt mai invatat decat toti invatatorii mei, caci ma gandesc la invataturile Tale. Am mai multa pricepere decat batranii, caci pazesc poruncile Tale. Imi tin piciorul de orice drum rau, ca sa pazesc cuvantul Tau. Nu ma departez de poruncile Tale, caci Tu ma inveti. Ce dulci sunt cuvintele Tale pentru cerul gurii mele! Mai dulci decat mierea in gura mea! Prin poruncile Tale ma fac mai priceput, de aceea urasc orice cale a minciunii. (Psalmul 119:97-104)

Daniela si Cosmin s-au dus sa-l viziteze pe bunicul care era vestit pentru pentru multimea versetelor din Biblie pe care le stia pe de rost.
- Cum poti sa le tii minte pe toate? a intrebat Cosmin. Si eu si Dana am invatat atatea versete la biserica cu sora Emilia, dar nu ne mai aducem aminte de ele.
Bunicul zambi si spuse:
- Dar numarul de la telefon il stiti? Dar numarul de casa si numarul blocului si al apartamentului le stiti? Numerele astea nu-s greu de retinut?
- Sunt usor de retinut pentru ca le folosim des, raspunse Cosmin.
- La fel e si cu Cuvantul lui Dumnezeu. Ne e usor sa tinem minte ceea ce ne intereseaza - si lucrurile pe care le folosim des.
Dintr-o data incepu sa adulmece aerul:
- Daca nu ma inseala nasul, imi miroase a paine proaspata!
Dana dadu din cap:
- Da, da! Mama ti-a trimis o paine proaspata.
- Ce dragut din partea ei, spuse bunicul si lua painea.
O puse pe masa chiar in lumina soarelui.
- Ce bine arata painea asta in lumina soarelui, nu vi se pare?
Copiii au protestat:
- Dar bunicule, sper ca nu o sa o lasi acolo. N-o sa te saturi uitandu-te la ea.
- Dar ce sa fac cu ea?
- S-o mananci! a raspuns Daniela.
- Sunt de acord, le-a spus bunicul, dar incercam sa va invat o lectie. Asa cum avem nevoie de paine in fiecare zi pentru trupurile noastre, tot asa avem nevoie de Cuvantul lui Dumnezeu pentru sufletele noastre. Painea nu ma satura daca sta pe masa si Cevantul lui Dumnezeu nu are nici un efect daca sta pe raft! Trebuie sa Il gustam, ctitindu-l si digerandu-l, adica invatandu-l pe de rost. Trebuie sa-l adunam in inima noastra pentru ca sa aiba efect in viata noastra.
Apoi luand painea in mana spuse:
- Multumiti mamei pentru paine si nu uiati sa invatati versetele!

***

DAR TU? Unde e "painea" ta spirituala? O lasi pe masa sau pe un raft, sau o "mananci" ?



De aceea, luati toata armatura lui Dumnezeu, ca sa va puteti impotrivi in ziua cea rea, si sa ramaneti in picioare, dupa ce veti fi biruit totul.
Stati gata dar, avand mijlocul incins cu adevarul, imbracati cu platosa neprihanirii, avand picioarele incaltate cu ravna Evangheliei pacii. Pe deasupra tuturor acestora, luati scutul credintei, cu care veti putea stinge toate sagetile arzatoare ale celui rau.
Luati si coiful mantuirii si sabia Duhului, care este Cuvantul lui Dumnezeu. (Efeseni 6:13-17)

Intr-o zi, Cosmin si Daniela au primit un telefon de la prietenul lor Razvan. Dorea sa-i roage sa-l ajute sa se razbune pe un coleg de-al lui care ii furase un stilou. Dar pentru ca ei tocmai invatasera vesetul din Romani 13:10, "Dragostea nu face rau aproapelui", Cosmin si Dana l-au refuzat pe Razvan.
Copiii au hotarat sa-l viziteze pe bunicul si sa-i spuna cum i-a ajutat versetul invatat pe de rost ca sa nu pacatuiasca. Bunicul, dupa mai mult timp, le-a deschis usa:
- Saru' mana, bunicule - a inceput Cosmin plin de bucurie. Am venit sa-ti spunem cum ne-a ajutat astazi versetul pe care l-am invatat pe de rost.
- Am adus si Biblia cu noi. Ne-am gandit ca poate ai vrea sa ne citesti niste versete.
- Astazi nu pot - spuse bunicul incet, dar ma bucur ca ati invatat Psalmul 22:11. O sa mi-l spuneti alta data. Acum mergeti acasa si mai cititi-l. mie o sa mi-l spuneti in alta zi. Repede inchise usa in "nasul" celor doi copii care au ramas uimiti.
Cosmin si Dana se urcara pe biciclete si o pornira spre casa, intrebandu-se ce o fi cu bunicul care s-a comportat atat de ciudat, vorbindu-le despre un verset pe care ei nici nu l-au mentionat. S-au hotarat sa se opreasca si sa citeasca versetul indicat de bunicul. Dupa o ora erau din nou la bunicul, de data aceasta vorbind unui politist. Acesta le spunea ca doi hoti intrasera in casa bunicului si cand cei doi copii au batut la usa ei s-au ascuns cerand bunicului sa deschida fara sa sufle o vorba despre existenta lor. Dupa ce copiii au plecat, acestia au iesit din ascunzatoare, l-au legat pe bunic si au inceput sa-i fure lucrurile de valoare, dar in timp ce actionau au fost intrerupti de politie.
- Dar, de unde ati stiut ca bunicul are necazuri?
- Bunicul s-a purtat foarte ciudat cu noi. Ne-a trimis acasa spunandu-ne indirect sa invatam un verset din Biblie, a explicat Cosmin.
- Da, interveni Dana. Si pentru ca ni s-a parut ceva ciudat, ne-am oprit pe drum sa citim versetul. Atunci ne-am dat seama ca bunicului i se intamplase ceva.
- Dar ce spune versetul acela?
- Versetul spune: "Nu Te departa se mine, caci s-apropie necazul si nimeni nu-mi vine in ajutor", raspunse Dana.
Cosmin se adresa bunicului:
- Daca hotii ar fi ascuns Cuvantul lui Dumnezeu in inima lor, nu ar fi ajuns sa faca asa rele mari.
- Asa e! - fu de acord bunicul. Biblia e mai ascutita decat sabia cu doua taisuri. Este arma noastra impotriva pacatului - o arma puternica!

* * *

DAR TU? Folosesti tu aceasta arma - Biblia? Citeste-o! Invat-o! Apoi aplica lectiile pe care le inveti in viata ta zilnica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu